THO

Karta katalogowa produktu THO

Piła taśmowa do rozbioru mięsa, drobiu oraz porcjowania i filetowania ryb

Produkty typu THO wykonane ze specjalnego stopu są dopuszczone do kontaktu pośredniego i bezpośredniego z żywnością oraz spełniają odpowiednie normy zgodnie z regulacjami EC No 1935/2004 Parlamentu Europejskiego ustalonymi 27 października 2004. Korpus piły posiada wytrzymałość na rozciąganie 1450 N/mm2, natomiast ostrze charakteryzuje się twardością w zakresie 59 – 65 HRC. W zależności od szerokości i podziałki kąt natarcia wynosi 0 – 5°. Rozwarcie zębów (rzaz) wynosi 1,00 mm.

Zastosowanie

Zalecane

» Cięcie i rozbiór tusz wieprzowych i wołowych
» Rozbiór drobiu
» Cięcie ryb mrożonych oraz mrożonych bloków rybnych
» Filetowanie i porcjowanie ryb

Specyfikacja

SZEROKOŚĆ

[mm]

GRUBOŚĆ

[mm]

ILOŚĆ ZĘBÓW NA CAL
3 4 SPS
16 0.36
16 0.4
16 0.5
16 0.56
16 0.6
19 0.56
20 0.5