THO

Karta katalogowa produktu THO

Piła taśmowa do rozbioru mięsa, drobiu oraz porcjowania i filetowania ryb

Produkty typu THO wykonane ze specjalnego stopu są dopuszczone do kontaktu pośredniego i bezpośredniego z żywnością oraz spełniają odpowiednie normy zgodnie z regulacjami EC No 1935/2004 Parlamentu Europejskiego ustalonymi 27 października 2004. Korpus piły posiada wytrzymałość na rozciąganie 1450 N/mm2, natomiast ostrze charakteryzuje się twardością w zakresie 59 – 65 HRC. W zależności od szerokości i podziałki kąt natarcia wynosi 0 – 5°. Rozwarcie zębów (rzaz) wynosi 1,00 mm.

Zastosowanie

Zalecane

» Cięcie i rozbiór tusz wieprzowych i wołowych
» Rozbiór drobiu
» Cięcie ryb mrożonych oraz mrożonych bloków rybnych
» Filetowanie i porcjowanie ryb

Specyfikacja

SZEROKOŚĆ

[mm]

GRUBOŚĆ

[mm]

ILOŚĆ ZĘBÓW NA CAL
3 4 SPS
16 0.36
16 0.4
16 0.5
16 0.56
16 0.6
19 0.56
20 0.5

THO bezzębna

Karta katalogowa produktu THO

Piła taśmowa do filetowania i cięcia ryb

Produkty typu THO wykonane ze specjalnego stopu są dopuszczone do kontaktu pośredniego i bezpośredniego z żywnością oraz spełniają odpowiednie normy zgodnie z regulacjami EC No 1935/2004 Parlamentu Europejskiego ustalonymi 27 października 2004.

Zastosowanie

Zalecane

» Filetowanie i porcjowanie ryb

Opcjonalne

»  Cięcie tworzyw (różnego rodzaju pianki, włókniny, papierowe wyroby higieniczne)

Specyfikacja

SZEROKOŚĆ

[mm]

GRUBOŚĆ

[mm]

10 0.5
12.5 0.5
16 0.5
30 0.7
35 0.7

CONVEX

Karta katalogowa produktu THO

Piła taśmowa do rozbioru drobiu, porcjowania i filetowania ryb

Specjalistyczne taśmy z falistym ostrzem w kształcie wypukłej soczewki z zaokrąglonymi wrębami i hartowanym grzbietem zapewniającym prostolinijne cięcie.

Zastosowanie

Zalecane

» Przepoławianie drobiowych korpusów
» Bezodpadowe cięcie mięsa
» Porcjowanie ryb
» Filetowanie ryb

Opcjonalne

» Cięcie tworzyw (różnego rodzaju pianki, włókniny, papierowe wyroby higieniczne)

Uwagi

» Taśmy nie znajdują zastosowania przy cięciu mrożonych bloków ryb

Specyfikacja

SZEROKOŚĆ

[mm]

GRUBOŚĆ

[mm]

12.5 0.5
16 0.5
20 0.5
40 0.8

SCALLOP

Karta katalogowa produktu THO

Piły taśmowe do porcjowania pieczywa oraz świeżych ryb

Specjalistyczne taśmy o punktowej konstrukcji ostrza, z wrębami w kształcie wklęsłej soczewki. Zapewnia idealną pracę zarówno na wielopiłach taśmowych, krajalnicach jak i przecinarkach stołowych.

Zastosowanie

Zalecane

» Bezodpadowe cięcie oraz filetowanie świeżych ryb
» Cięcie w płaty
» Przemysł piekarniczy

Opcjonalne

» Cięcie tworzyw (głównie papiernicze, np. papier, tektura)

Uwagi

» Taśmy nie znajdują zastosowania przy cięciu mrożonych bloków ryb

Specyfikacja

SZEROKOŚĆ

[mm]

GRUBOŚĆ

[mm]

10 0.45
12.5 0.5
16 0.5